Home Algemeen De Bitcoin koers blijft nooit stil liggen

De Bitcoin koers blijft nooit stil liggen

0
De Bitcoin koers blijft nooit stil liggen

In het afgelopen decennium is het de Bitcoin koers telkens weer gelukt om de financiële wereld te verassen. Het volatiele gedrag van haar investeerders, het openen van nieuwe markten exclusief voor Bitcoin en het vermogen om na elke forse daling toch weer in waarde te stijgen. Maar waar komt Bitcoin met haar gekke koers eigenlijk vandaan? Is er een speciale reden voor de extravagante pieken en dalen in die grafiek? Het verhaal van de koers van Bitcoin begint met een naam: "Satoshi Nakamoto".

Wie heeft de Bitcoin koers gemaakt en waarom?

Satoshi Nakamoto is een pseudoniem, of het hier gaat om een enkele hacker of een collectief van open source programmeurs is tot op heden nog niet bekend. Toen ze in 2009 werd gemaakt onderscheidde Bitcoin zich van alle soortgelijke digitale valuta in haar innovatieve beveiligingssysteem, de blockchain. Omdat elk blok in deze ketting de identiteit van het vorige blok bevatte kon niemand gebruik maken van Bitcoin zonder de volledige reeks gebeurtenissen te gebruiken. Iedere gebruiker heeft daarmee een database die elke bestaande Bitcoin beveiligt tegen vals spel. In het allereerste blok van deze ketting stond een tekst. Deze tekst verwees naar een artikel van "The Times" waarin een mogelijk tweede reddingsplan van de banken werd aangekondigd. De veiligheid van Bitcoin stond recht tegenover de onverantwoordelijkheid van de banken. Door de stormachtige tijden werd deze nieuwe munt met haar veiligheid en eerlijkheid door steeds meer investeerders opgemerkt. Hoe meer de munt in gebruik werd genomen, hoe meer ze in waarde is gaan stijgen. Maar waar komen die extreme pieken en dalen in de Bitcoin koers precies vandaan?

Een zeepbel of een nieuwe valuta?

In 2017 bestond Bitcoin acht jaar, in die jaren is ze steeds bekender geworden. Het was echter de ongelofelijke piek in waarde later dat jaar die de munt wereldberoemd heeft gemaakt. De Bitcoin koers schoot omhoog en met elke stijging trok ze meer aandacht en dus meer investeerders. Deze piek was overduidelijk geen betrouwbare stijging en de meeste investeerders waren zich hiervan bewust. Die razend snelle daling na de waardepiek van twintig duizend was onvermijdelijk. De koers van Bitcoin daalde echter niet tot haar voormalige waarde van duizend euro en ging vanaf de drieduizend weer stijgen. De nieuwe, wereldwijde financiële crisis die begon bij de aanvang van de Covid-19 Pandemie zorgde weer voor een fikse daling in prijs, veel van haar investeerders zaten in een lastig pakket en hadden geld nodig. Nogmaals daalde Bitcoin niet zo diep als haar vorige dal en het duurde niet lang voordat ze bijna ongestoord verder ging met stijgen. Maar of Bitcoin ooit de euro of de dollar zal evenaren is nog maar de vraag.

Vorig artikel Mijn favoriete kledingstuk voor vrouwen en mannen
Volgend artikel Financieel flexibel na je studie
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!