Slakken, je ziet ze op bepaalde momenten in het jaar overal opduiken en vaak worden ze als vervelend ervaren. Zeker als ze in grote getale in bijvoorbeeld je tuin verschijnen. Niet alleen eten ze van je planten, ook geeft het een vieze rommel als je er bijvoorbeeld ’s avonds op stapt. Heb je echt overlast van slakken? Dan is het wellicht een goed idee om te kijken naar aaltjes tegen slakken.
Dit zijn minuscule wormpjes die effectief werken tegen slakken en naaktslakken, die ze als het ware doden. Het gevolg is dat je in een relatief korte tijd de overlast kan inperken, maar fijner is nog als je het kan voorkomen. Zo is het aan te raden aaltjes tegen slakken in te zetten tussen half maart en half oktober, zodat je het voor bent. Maar ook als er alsnog slakken opduiken heeft het een praktisch nut.
Een natuurlijke oplossing
Door deze manier te gebruiken van slakken bestrijden gebruik je een vrij natuurlijke manier om de overlast tegen te gaan. De slakken die door de aaltjes gedood worden zullen door het natuurlijke proces verteren, zonder dat het een verder effect heeft.
De aaltjes voeden zich ondertussen via de slak en planten zich weer voort, waardoor de bescherming op deze manier op een natuurlijke wijze intact blijft. Het levert geen schade op in de tuin of de omgeving en het dringt de overlast verder terug. Hierdoor zijn aaltjes een zeer effectief middel om in te zetten tegen slakken.
Beperkt houdbaar
Aaltjes zijn erg nuttig, maar weet wel dat het hier om levende wormpjes gaat. Als je deze aaltjes tegen slakken bij Biogroei bestelt, dan zit er een beperkte houdbaarheid op. Het is daarom aan te raden om de aaltjes direct allemaal na ontvangst uit te zetten in de tuin. Ze kunnen dan gelijk aan de slag en eventueel overige aaltjes bewaren heeft toch geen zin gezien ze na verloop van tijd doodgaan.
Waar komen slakken op af?
Slakken worden aangetrokken door een rijke omgeving aan planten. Ze eten van de bladeren en dat is niet zonder reden, het is hun voeding. Dit betekent niet dat een slak volstrekt nutteloos is, want doordat bijvoorbeeld de naaktslak voornamelijk onder de grond leeft en beweegt, wordt de grond omgewoeld en dat is goed. Ook ruimen ze afval zoals dode bladeren op.
Dat is in een bos of een plantsoen natuurlijk prima, maar vervelend als het je voor- of achtertuin betreft. Nog vervelender is als ze genieten van je moestuin, want dat is het laatste wat je wilt hebben. Weet dus dat de kans op slakken groot is als je een moestuin of een plantenrijke tuin hebt, daar komen ze op af.
Voorkom schade en gebruik de aaltjes tegen slakken van Biogroei in uw tuin, wat een natuurlijke en effectieve manier is om er vanaf te komen. De slakken voor zijn? Zorg dan dat je op tijd over aaltjes beschikt en ze vanaf half maart direct inzet, dat beperkt de overlast aanzienlijk.